fbpx

לבשל עם הילדים בחופש הגדול

0

החופש הגדול בפתח, ואיתו אלפי ילדים שיבלו אותו בנחת בביתם. ילדים הם עם סקרן שאוהב לגלות דברים חדשים, אוהב להיות מעורב ב"דברים שקורים" ובעיקר אוהב לבשל כמו "הגדולים". זוהי הזדמנות פז לרתום אותם לעשייה פעילה בתוך המטבח שבו יוכלו לתת דרור ליצירותיהם הקולינריות. אם כך מה בתפריט? מגוון מאכלים שהילדים שלכם יכולים להכין כמעט לבד ורק עם קצת השגחה של אימא ואבא.

בוקר טוב, מה אוכלים?

ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, כעת כשהילדים בבית אפשר להכין איתם מגוון ארוחות בוקר למשל: חביתה לפי בקשה ממש כמו במלון. תוכלו להגיד לילדים שהם יהיו אחראיים על הכנת החביתה לפי הבקשה של כל אחד מבני הבית. הם יישברו את הביצה ויטרפו אותה ואתם תשימו במחבת. לפי הדרישה תוכלו להכין חביתה רגילה או עם תוספות, מקושקשת, ביצת עין ועוד. לצד הביצה בקשו מהם לחתוך ירקות טריים ואם הם קטנים מידי לאחוז בסכין בקשו מהם לקלף את המלפפון ולהוציא את הזיתים מהקופסה אל הצלחת. מה עוד אפשר להכין איתם בבוקר? פנקייק! מה טוב יותר מאשר להתחיל בוקר של חופש עם מתכון לפנקייק וסוכר שזורם להם בגוף בעצימות גבוהה כבר משעות הבוקר? לכן, שתפו אותם במתכון, בקשו מהם לשפוך את הקמח אל הקערה, לטרוף את הביצה, להוסיף את שאר הרכיבים ואז לערבב את כל החומרים היטב עד שתתקבל להם תערובת חלקה. אם הילדים שלכם גדולים דיים כדי לשפוך את הבלילה אל המחבת תנו להם להתנסות בכך בהשגחתכם כמובן ואם הם עדיין קטנים תוכלו להגיד להם להכין עבורכם את המצקת עם הבלילה ואתם רק תשפכו למחבת. לאחר שתתקבל ערמת פנקייקים מכובדת בקשו מהם לערוך את השולחן ולהביא סירופ מייפל, ממרח שוקולד, אבקת סוכר או כל תוספת אחרת שבני הבית אוהבים על הפנקייק שלהם.

צוהריים טובים, מה אוכלים?

הגיעה שעת הצוהריים והילדים כבר רעבים, תוכלו להכין איתם ביחד מנה נהדרת של פסטה וגם רטבים שונים לבחירתם. אפשר לתת להם לבחור את סוג הפסטה כמובן, לבקש מהם לגזור את השקית וברגע הנכון אתם תשפכו אותה פנימה אל המים החמים. כעת ניתן לעבור אל הכנת הרטבים. אם הילדים שלכם חובבי רוטב עגבניות, תוכלו להכין איתם בקלות רוטב מרסק עגבניות, בצל מרוסק, קצת תבלינים, קצת מים של הפסטה המתבשלת ולתת להם לערבב הכול בסיר עד שהרוטב יסמיך מעט ויהיה מוכן. לחילופים אם הם אוהבים דווקא שמנת, תוכלו להכין איתם רוטב שמנת ופטריות, לתת להם לשטוף את הפטריות ולחתוך אותם, לכתוש קצת שום ולערבב הכול במחבת. אחר כך בקשו מהם להוסיף את השמנת פנימה והמתינו לרתיחה. תבלו מעט והגישו. ילדים שאוהבים להתנסות בטעמים חדשים יוכלו לשים כף של שמנת פטריות וכף של רוטב עגבניות ולערבב יחד לכדי רוטב רוזה.

ומה נכין אחרי הצוהריים?

ובכן נהוג בשעה הזו לשתות כוס קפה או תה לצד פרוסת עוגה או עוגייה נהדרת. זה בדיוק הזמן לרתום אותם להכנתן. שלפו מתכון לעוגת שוקולד או מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס והחלו במלאכה. ילד אחד יכול לשמן תבנית, אחר יכול להניח חומרים יבשים בקערה אחת ורטובים בקערה שנייה, ילד שלישי יכול לערבב הכול ביחד, ורביעי (אם אתם משפחה ברוכת ילדים) יכול להעביר את הבלילה מהקערה אל התבנית וללקק את מה שנשאר.

ארוחת ערב, מה אוכלים?

גם בארוחת הערב ניתן לשלב את הילדים בקלות. תוכלו לבקש מהם להכין טוסטים טעימים או פיצה אישית לכל ילד. אם בחרתם בטוסטים, כל ילד יכול להכין את הטוסט שלו לפי טעמו האישי ולהכניס לטוסטר, בינתיים הוא יכול לבחור אילו ירקות ירצה לאכול לצד הטוסט או שאולי תחליטו על הכנה של סלט ירקות גדול וכל ילד יחתוך ירק אחר. אם בחרתם בפיצה תוכלו להכין עם הילדים את הבצק כבר בשעת הצוהריים כדי שיתפח, לאחר מכן כל ילד יקבל גוש בצק, ירדד אותו בעצמו, ישים את רוטב העגבניות (אפשר להשתמש במוכן אם התעייפתם מבישולים ליום זה), לגורר גבינה צהובה ולהניח על גבי הפיצה שלו את התוספות האהובות עליו.

לסיכום, אין ספק שזהו יום פרודוקטיבי מלא בבישולים ושמחה רבה במטבח. בסיום כל הבישולים חשוב שתלמדו את הילדים שמי שמלכלך גם מנקה ושכל אחד צריך לאסוף את הכלים משהולחן אל הכיור. אם הם גדולים דיים זה הזמן להכיר להם את מדיח הכלים ולגלות להם כיצד מפעילים אותו.

    LinkedInEmailWhatsAppTwitterFacebook