fbpx

דווקא יש מה לעשות!

אילו מהלכים וצעדי מדיניות הממשלה יכולה וצריכהלקדם כדי להגדיל את השוויון המגדרי וזכויות הנשים בישראל?

0

אחרי שורת יוזמות החקיקה והמדיניות של הממשלה נגד זכויות נשים ושוויון מגדרי, ביקשנו ממנכ״לית שדולת הנשים, עו״ד עינת פישר לאלו, כמה הצעות פרקטיות לדברים שהממשלה יכולה (וצריכה) לקדם בעד שוויון מגדרי וזכויות נשים. ואין דרך אופטימית יותר לפתוח שבוע כזה, מאשר להגיד לא רק מה לא, אלא גם, ובעיקר – מה כן.

מוכנ/ה? הנה זה בא…

  1. לעצור את החקיקה להרחבת ההפרדה המגדרית

הממשלה מקדמת כיום חוקים שמבקשים לחייב הפרדה מגדרית בחופי רחצה, גנים לאומיים ושמורות טבע, לפחות ב-15% משעות הפעילות. במקביל ישנה גם יוזמה להרחבת התוכניות שמתקיימות בהפרדה מגדרית באקדמיה, מה שפוגע במרצות נשים, שלא מורשות בחלק מהתוכניות ללמד סטודנטים-גברים.

  1. למנוע מבתי הדין הרבניים את הסמכות לדון בנושאים שעלולים לפגוע בנשים

רק לפני שבוע נחשפנו ליוזמה לאפשר לבתי דין רבניים לדון בהליכי גירושין גם בקביעת דמי מזונות, מה שעלול לאלץ נשים לוותר על הצרכים הכלכליים של ילדיהן כדי לקבל גט. אבל הפסיקות של בתי הדין הרבניים פוגעות בנשים בדרכים נוספות כבר עכשיו, כמו למשל באי-מתן גט מטעמים שונים ומשונים, או בסירוב לאפשר לנשים יהודיות, שיהדותן לא מספיקה מבחינת הרבנים.

  1. למנות יותר נשים לתפקידים מקצועיים בכירים במשרדי הממשלה

הנה רעיון – במקום לפטר שורה של מנכ״ליות משרדי ממשלה, אולי הממשלה יכולה דווקא למנות יותר נשים מוכשרות לתפקידים ניהוליים? בממשלה הקודמת הגענו לשיא של 10 מנכ״ליות, היום יש רק 2, וגם זה אחרי שהציבור ממש כעס.

  1. לפעול לקידום שילוב נשים בפוליטיקה

גם בנתון הזה הממשלה הנוכחית לא מצטיינת – מ-9 שרות ירדנו ל-6, ואם נספור את החלק היחסי של השרות מתוך כל שרי הממשלה – הירידה אפילו גדולה יותר: מ-25% שרות ל-15% בלבד. וחבל.. כי כדאי שמי שמייצגות 51% מהציבור יהוו חלק קצת יותר משמעותי מהגוף שקובע את המדיניות ואת סדר היום במדינה, לא?

  1. לקדם חופשות לידה לאבות

היום בישראל, אם גבר רוצה לצאת לחופשת לידה, חוץ ממבטים עקומים ושאלות מלאות פליאה, הוא יכול לקבל 3 ימי מחלה בשבוע הראשון, ועוד כמה ימים על חשבון ימי חופשת הלידה של האמא. ומעבר לחשיבות של החיבור הרגשי עם התינוקות בשלב כל כך מוקדם בחייהם, ולמעורבות גדולה יותר של האבות בגידול ובטיפול בהם, חופשת לידה לאבות גם מעודדת חזרה של נשים לשוק העבודה באחוזים מטורפים, ובכלל מייצרת יותר שוויון בין גברים לנשים במקומות עבודה כמעט יותר מכל דבר אחר.

  1. להגדיל את סבסוד מעונות היום

ועד שתהיה חופשת לידה לגברים, נשים הן עדיין הרוב המכריע ממי שמטפלות בתינוקות. אז עוד כלי יעיל לסייע להן לחזור לשוק העבודה מהר יותר, אם הן רוצות בכך כמובן, קיים בדמותם של מעונות היום, לגילאי 0 עד 3. פחות מרבע מהתינוקות בישראל נמצאים כיום במסגרות מפוקחות. איך אפשר לאפשר ליותר תינוקות להגיע למסגרות כאלה? לפתוח עוד מהן – עוד גנים, עוד צוותים טיפוליים-חינוכיים. זה פשוט עולה כסף… מצד שני, איזו השקעה בעתיד יכולה להיות אפקטיבית יותר למדינה מאשר השקעה בתינוקות? נתניהו אפילו התחייב לעשות זאת, אבל שום דבר עדיין לא זז בנושא.

  1. לעצור את האפליה נגד נשים ואת הדרת הנשים במרחב הציבורי

תופעות כמו השחתת דמויות נשים בשלטי חוצות, מניעת כניסה של נשים למעיינות, או מניעת מעבר של אוטובוס בבני ברק, רק כי נהגה בו אישה – חייבות לחלוף מן העולם, ומי שנוקט בפעולות כאלה חייב להיענש. ואת זה הממשלה יכולה וצריכה היתה לעשות כבר מזמן.

  1. ויש עוד…

גם להצעה שלך יש מקום ברשימה הזו… אפשר להגיב כאן, או לשתף את הכתבה וההצעה שלך ברשתות החברתיות, כדי שכולנו נדע מה חשבת.

אולי בסוף אפילו יקרה עם זה משהו!

    LinkedInEmailWhatsAppTwitterFacebook