fbpx

לא חייבים סוכר – מתוקים שמתאימים לדיאטה

0

ההקפדה על תזונה בריאה לא אומרת שאתם חייבים לוותר לגמרי על מתוקים לתמיד. בעוד שסוכר לרוב מתקשר עם פינוק, בהחלט ניתן לספק את החשק למתוק מבלי להתפשר על מטרות התזונה שלכם. באמצעות הקפדה על בחירות מודעות ושימוש חכם במרכיבים חלופיים, תוכלו ליהנות ממגוון מתוקים בעלי רמת סוכר נמוכה. במאמר זה נבחן את האפשרויות החלופיות למתוקים אהובים שמהם תוכלו ליהנות גם בזמן דיאטה.

עשו בחירות נכונות ובחרו במרכיבים חלופיים

הפחתה של סוכר במתוקים מתחילה בבחירה מודעת באלטרנטיבות בריאות יותר. במקום צריכה של סוכר לבן, העדיפו חלופות טבעיות כמו דבש, סירופ מייפל או סטיביה. האפשרויות הללו מוסיפות מתיקות עם ערך תזונתי מוסף. בנוסף, תוכלו לשלב במאכלים גם פירות כמו בננות או פירות יער, כדי להוסיף מתיקות ואף ויטמינים ומינרלים.

גישה אחרת שבה תוכלו לנקוט היא להחליף מרכיבים בעלי רמת סוכר גבוהה במוצרים אחרים. למשל, השתמשו בקמח מחיטה מלאה במקום קמח לבן, כדי להוסיף סיבים למתוקים. תוכלו גם להחליף חמאה או שמן בבננות או רסק תפוחים לא ממותק, כדי להפחית בשומנים.

 

עוגת שוקולד

אחד מהקינוחים הקלסיים והאהובים ביותר היא עוגת השוקולד. גם אם אתם דבקים בדיאטה בריאה, אין זה אומר שתצטרכו לוותר כליל על קינוח זה. עוגת שוקולד עם רכיבים חלופיים תאפשר לכם ליהנות מהקינוח הטעים הזה ללא חשש. הצעד הראשון אותו כדאי לבצע הוא לבחור בתחליף בריא יותר לסוכר הלבן כמו דבש או מייפל. בנוסף, מומלץ להחליף את הקמח הלבן בקמח יותר עשיר כמו קמח כוסמין. בנוסף, אם המתכון כולל שילוב של שוקולד מריר, בחרו בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים, שבו יהיה פחות סוכר.

 

פנקייק

פנקייקים גם הם מאכל מתוק אהוב, שכיף להתפנק בו מפעם לפעם. לרוב, מאכל זה כולל בתוכו מנה מכובדת של סוכר, אך בהחלט ניתן להפחית את רמת הסוכר כדי שתוכלו ליהנות מהפנקייק ללא רגשות אשם. אפשרות אחת היא להפחית את כמות הסוכר המופיעה במתכון הפנקייק. בחרו מתכון לפנקייק שאתם אוהבים והפחיתו את כמות הסוכר. אם אתם רוצים להוסיף מתיקות טבעית ללא סוכר כלל, תוכלו להשתמש בבננות בשלות ומעוכות. שימוש בפירות גם יוסיף טעם ייחודי וטעים למאכל.

 

פודינג צ'יה

זרעי צ'יה הם רכיב בעל יתרונות תזונתיים רבים. ראשית, הם עשירים עד מאוד בחומצות שומן אומגה 3, התורמות מאוד לבריאות הלב. בנוסף, הצ'יה עשירה בנוגדי חמצון וחלבונים והיא גם תורמת לפעילות תקינה של מערכת העיכול. הכנה של פודינג צ'יה היא קלה מאין כמוה. כל שעליכם לעשות הוא לשלב יוגורט או מעדן סויה ואת הפירות האהובים עליכם, כמו פירות יער, תפוחים או תותים. הוסיפו גם חלב או מעט תחליף חלב צמחי. את הפודינג הכינו לילה לפני והניחו במקרר. זרעי הצ'יה מפיקים נוזל דמוי ג'לי היוצר פודינג סמיך וטעים.

 

עוגת גבינה

גם על עוגת הגבינה האהובה לא תצטרכו לוותר אם אתם בדיאטה. קודם כל, תוכלו לבחור בגבינות רזות יחסית במקום גבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים. שנית, במקום הסוכר השתמשו בתחליפים כמו סוכרזית, אגבה או מייפל. כמו כן, בעוגת גבינה אפויה תוכלו לבחור בקמח איכותי יותר מקמח לבן, כמו קמח מחיטה מלאה. אם תוסיפו פירות לחגיגה, תקבלו מנה בעלת ערך תזונתי גבוה יותר, וגם תוסיפו המון טעם טעים.

 

בראוניז

אם אתם חובבים גדולים של שוקולד, תוכלו להכין בראוניז ללא סוכר בקלות רבה. הבראוניז הם קינוח נהדר שאותו תמיד כיף לאכול עם קפה בצד או סתם כקינוח לאחר הארוחה. גם כאן תוכלו בקלות להחליף את הסוכר שבמתכון בתחליפים דמויי סוכר או בתחליפים טבעיים. כמו כן, הקפידו לבחור להשתמש בשוקולד מריר ללא סוכר, במקום בשוקולד חלב עשיר בסוכר.

 

לסיכום, הפחתה של סוכר במתוקים לא אומרים שאתם צריכים להקריב את הטעם וההנאה שלכם. באמצעות ביצוע של בחירות חכמות, שימוש בממתיקים טבעיים ושילוב של מרכיבים בריאים, תוכלו עדיין להתפנק במתוקים האהובים עליכם ועדיין להישאר במסלול הדיאטה. התנסו עם התחליפים השונים ליצירת המתוקים שלכם, עד שתמצאו את התחליף שאתם הכי אוהבים ברמת הטעם. זכרו כי הסוד הוא לצרוך הכל במידה כדי לשמור על הבריאות שלכם.

    LinkedInEmailWhatsAppTwitterFacebook