בעולם משתמשים במונחים שונים כדי לתאר את פעילות ישראל בעזה. חלקם מנותקים לחלוטין, כמו ג'נוסייד. אבל כשמאשימים אותנו בטרנספר או בטיהור אתני שמבצעת או מתכוונת ישראל לבצע, אחרי שהאשמנו את השמאל העולמי ואת טיפשות שיח הדה קולוניזציה, כדאי גם לשים לב למה שאומרים ומצייצים נבחרי ציבור ישראלים ולשאול: האם הם לא זורקים דלק למדורה שבוערת ממילא?
כשראש ממשלת ישראל קורא למלחמה מלחמת העצמאות השנייה, בערבית זה מתורגם אוטומטית לנכבה שנייה. כשבאותו הנאום הוא גם מזכיר את עמלק, בחו"ל מפרשים זאת כחובה לבצע בעמלק ג'נוסייד. כשמשרד המודיעין הישראלי בראשות השרה גילה גמליאל מוציא מסמך שבו הוא ממליץ להעביר את אוכלוסיית רצועת עזה למצרים, קצת קשה לשכנע שממשלת ישראל לא מתכוונת לבצע טרנספר. כששמחה רוטמן אומר שצריך לסיים את המלחמה רק כשילד יהודי יוכל ללכת בעיר עזה, כשאליהו יוסיאן, הפרשן הכוכב החדש, אומר שבעזה אין חפים מפשע ושהיינו צריכים להרוג 50 אלף בני אדם, כדאי לעצור ולחשוב איך זה נשמע בעולם.
רק אתמול ראינו את תגובותיהם של חברי הכנסת לאחר צפייתם בסרטון שערך דובר צה"ל, ובו קטעים גרפיים שלא פורסמו המתעדים את הפשעים נגד האנושות שביצע חמאס בעוטף. מבלי להתייחס יותר מדי לניתוק ולנרקיסיזם שגרם לחבורה הזאת לחשוב שאכפת לנו מרגשותיהם ומהסיוע הפסיכולוגי שהוזנק כדי לטפל בהם, בזמן ששירותי בריאות הנפש קורסים, תגובה אחת הייתה מופרעת באופן מיוחד וכדאי לחשוב עליה ועל האפקט שלה.
שרת ההסברה לשעבר, שכנראה שטוב שנפרדה מתפקידה אך לעולם לא הבינה אותו, פרסמה ציוץ על מצבה הנפשי עקב הזוועות שראתה, ובו כתבה מהן הפעולות שהיא קוראת לעשות בעקבות התקף החרדה הזה: "מחיקת כל עזה מעל פני האדמה. שהמפלצות העזתיות יטוסו אל הגדר הדרומית וינוסו לתוך שטח מצריים. או שימותו. ושימותו ברע. עזה צריכה להימחק. ואש ותמרות עשן על ראשם של הנאצים ביהודה ושומרון. חרון אף יהודי שירעיד את אדמת העולם. דרוש כאן צה"ל נוקם ואכזר. כל דבר פחות מזה הוא לא מוסרי."
הציוץ זכה ל-3.4 מיליון צפיות ושותף ע"י עיתונאים מרחבי העולם, שהזדעזעו מכך ששרת ההסברה לשעבר קוראת לג'נוסייד. הרשת החברתית x (לשעבר "טוויטר"), שלא ידועה במדיניות הצנזורה שלה, הסתירה את הציוץ עם אזהרה לגולשים – כזו ששמים על תכנים שיש בהם אלימות גרפית, למשל. מצד אחד, יש כאן קריאה לרצח עם, גירוש וטיהור אתני, מצד שני, יש עניין ציבורי בעולם לדעת ששרה לשעבר וחברת קואליציה בהווה קוראת לכך.
נכון, להרבה אנשים בעולם יש הנחות מוקדמות לגבי הסכסוך הישראלי-פלסטיני שימנעו מהם לשנות את דעתם, אפילו אחרי הטבח הנורא שביצע חמאס והעובדה שלישראל זכות חד משמעית להגן על עצמה. אבל חלק מההנחות המוקדמות האלה תודלקו בידי ישראל, בידי אמירותיה והצהרותיה של הממשלה המשיחית ביותר בתולדות המדינה.
אז אולי לפני שיוצאים למתקפה חזיתית נגד "שונאי ישראל" כדאי לחשוב האם גם לנו יש אחריות לתמונת המציאות, השגויה לעתים, שנוצרה בראשם.