אז מה הקשר לאהבה בכלל?
שאלה טובה שלא הבנתי את המשמעות שלה בגיל חמש כשנחשפתי לטינה טרנר מפזזת לה ברחובות שיקגו בקליפ של השיר what's love got to do with it, בעודה עוטה פאה מוגזמת, שפתון כתום ובגדים שנראו כאילו נתפרו עליה על ידי שנות השמונים עצמן.
דבר אחד כן יכולתי להבין, היא נהדרת. תנו לי עוד! ואם חשבתי שבגיל חמש אהבתי אותה, הפעם הראשונה שצפיתי בביצוע שלה לproud mary, שהפך לאחד מסמלי ההיכר שלה הרבה לאחר שהיא ואייק ביצעו אותו יחד, הייתי מבוגרת מספיק כדי להבין שאכן מדובר במלכת הרוקנרול.
אני יכולה לתאר את קורות חייה כמו עוד הספד שחייב להזכיר כמה הייתה מוצלחת וזה יקרה ממש עוד כמה פסקאות, אך לפני כן חשוב לי להתעכב על הסיבות שהפכו את הנוכחות שלה, יחד עם הכישרון והגיוון המוזיקלי, לכה ייחודית. מעבר לורסטיליות שלה כאמן וכאדם, טינה טרנר הייתה אישה שהרימה את עצמה מאפס.
ההודעה על מותה של מלכת הרוקנרול בגיל 83 ממחלת הסרטן אמרה כי הלכה לעולמה בשלווה. ולמען האמת, המשפט הזה היה טעון מאוד וגם מרגיע. הוא העיד שאחרי שנים מלאות תלאות וסבל, המחצית השנייה של חייה הייתה מלאה בשפע, הצלחה וכן- שלווה.
טינה טרנר נולדה בשם אנה מיי בולוק בעיירת ספר של טנסי אותה תיארה כ"עיירה של סוס אחד". את שם הבמה שלה קיבלה מאייק טרנר, שגילה את כישרונה ולקח אותה תחת חסותו כזמרת ליווי בלהקתו, 'מלכי הקצב', כשהייתה רק בת 17. אייק וטינה החלו להופיע כצמד ב- 1960 ולאחר שנתיים התחתנו. ההתעללות שלו בה החלה כבר בתחילת הקשר. מכות על בסיס יומי, בייחוד לפני הופעות. היא סיפרה שהוא תמיד כיוון לפנים שלה, רצה שיראו עליה את האלימות. בצל מערכת היחסים האלימה הזאת, הוציא הצמד גם להיטים רבים, המפורסם שבהם היא גרסתם לProud mary של להקת creedence clearwater revival משנת 1971.
ב-1976 טינה ברחה מאייק. זה קרה אחרי שהוא הכה אותה עד זוב דם לפני הופעה בדאלאס. היו לה שלושים ושישה סנט בכיס והיא לא האמינה שתשרוד. בעל כורחה הפכה לסמל למאבק באלימות בעיניהן של נשים רבות. "ידעתי שאמות לפני שאחזור", אמרה כשסיפרה מאוחר יותר על הבריחה. ב-1978 הסתיים הליך הגירושין שלה מאייק. הוא תבע בעלות על כלל התמלוגים והוביל את טינה לפשיטת רגל. כך מצאה את עצמה מופיעה בספיישלים בטלוויזיה, ואיך לא? על במות בוגאס.
על אף העובדה שאייק שינה את שמה לטינה טרנר ותבע עליו בעלות בכדי שיוכל תמיד להחליף אותה במישהי אחרת, הצליחה טינה לאורך הקריירה שלה לנכס לעצמה את השם ולצקת אליו תוכן חדש: אומנית גדולה ומודל של אישה מלאת עוצמה שחיה על פי הכללים שהיא מכתיבה לעצמה. טינה לא הייתה רק האישה השחורה הראשונה שהופיעה על שער המגזין רולינג סטון, היא הייתה האישה הראשונה בכלל שהופיעה על השער הנחשב הזה. בגיל 44 (בשנות השמונים זה נחשב זיקנה) הפכה לאישה המבוגרת ביותר שהכניסה להיט למקום הראשון במצעדים האמריקאיים והצליחה לשבור עוד דימוי שלילי לגבי מוזיקאיות.
אני מודה שיש לי נקודה רכה בליבי (ואני מאמינה שאיני לבד) לסיפורי הצלחה של אנשים שעברו משבר או שניים והצליחו לתעל את הכאב והחוויות הקשות לכדי אומנות ועשייה. טינה מהווה בשבילי את הדוגמא המושלמת לכך. מכיוון שאנחנו בני אדם אנחנו נוטים להפוך מפורסמים לאלילים. אבל לעתים יש צורך להזדהות דווקא עם החוויות האנושיות שלהם. טינה לימדה אותנו שמתוך הכאב יכול גם לצמוח משהו טוב ושאפשר להתפתח מבלי להישאר כלואים בחוויות מוקדמות. היא גם הראתה לנו שגיל הוא לפעמים באמת רק מספר.
קריירת הסולו של טינה דשדשה בהתחלה. אבל ב-1983 האלבום שלה, private dancer, הניב 10 להיטים שכבשו את המקום הראשון במצעדים, כולל השיר what's love got to do with it. לאחר מכן מיקמה עצמה בקנבס התרבותי של שנות השמונים ובמהרה, נהרו אנשים אל עבר הנוכחות המחשמלת שלה על הבמה ומלכת הרוקנרול הוכתרה. הקריירה של טינה פרחה במחצית חייה השנייה והוכיחה לעולם ובעיקר לעצמה כי החיים הם מה שאנו מחליטים לעשות איתם.