fbpx

הסכם ממון לפני נישואין – עו"ד דיני משפחה אסתר שלום

0

הסכם ממון לפני נישואין הוא חוזה משפטי לכל הדבר, אשר מטרתו לקבע את יחסי הממון השוררים בין בני זוג העומדים להינשא, והמעוניינים לקיים הסכם ממון לפני נישואין, על מנת להימנע מהגעה לניהול משפט גירושין בבית המשפט, במידה ויחסיהם יעלו על שרטון והם יעדיפו להתגרש. הסכם ממון לפני נישואין נקבע לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג הקובע שעל בני הזוג להסדיר את כל יחסי הממון ביניהם לפני הנישואים, לרבות יצירת הסכם ממון לפני נישואין הנוגע לחלוקת הרכוש בין בני הזוג.

הסכם ממון לפני נישואין חייב להיות מאושר על ידי בית המשפט לענייני משפחה או לחלופין על ידי בית הדין הרבני אשר גם לו יש סמכות שיפוט בכל ענייני הנישואין והגירושין בישראל לצד בית המשפט לענייני משפחה. כמו כן כל שינוי הנעשה בתוך הסכם ממון לפני נישואין חייב לקבל על כך אישור מבית הדין הרבני או מבית המשפט לענייני משפחה.

קראו עוד מאמרים נוספים על תיקי משפחה והשאר/י פרטים או חייג/י עכשיו לשיחת ייעוץ ראשונית עם עו"ד אסתר שלום, עורכת דין מומחית לענייני משפחה בעלת ניסיון רב בעריכת הסכמי ממון לפני נישואין  >>

עו"ד אסתר שלום בעלת ניסיון רב בעריכת הסכם ממון לפני נישואין בין בני זוג, הסכם שמטרתו להקדים תרופה למכה וליצור פוליסת ביטוח בין הזוג, שאף על פי שכמובן הם אינם מתכננים להתגרש, הם מודעים לאחוז הגירושים הגבוה ולסיכוי שגם הנישואים שלהם עלולים להגיע למצב זה ומעדיפים, בצדק לסדר את כל ענייניהם הכספיים מראש ולהימנע מהגעה לניהול משפט יקר וארוך יותר שלא לצורך.

למי מתאים לערוך הסכם ממון לפני נישואין

הסכם ממון לפני נישואין מתאים לכל בני זוג המבינים ומודעים לכך שגם אם אוהבים ועומדים להתחתן ולא מאמינים שאי פעם יגיעו למצב בו הם נמצאים ביחסים כל כך גרועים עד כדי פגיעה בצד השני, דברים כאלה עלולים לקרות וקורים כל הזמן בין בני זוג בכל מערכת יחסים, על אחת כמה וכמה בין בני זוג נשואים.

חשוב לדעת: חוק יחסי ממון בין בני זוג קובע שבמידה ולא נערך הסכם ממון לפני נישואין, בסיום הנישואים, כלומר לאחר הגירושים, זכאי כל צד למחצית הרכוש המשותף שנצבר במהלך הנישואין. חשוב להדגיש שלא מדובר על נכסים אשר היו שייכים לאחד הצדדים לפני הנישואים או לנכסים אשר התקבלו בירושה או במתנה בתקופת הנישואין. במקרים רבים נוצר ויכוח נוקב בין בני הזוג לגביי הרכוש המשותף שנצבר כאשר אחד הצדדים כמעט תמיד הוא זה שהביא רכוש רב יותר שהיה ברשותו לפני כן וכעת, במידה והזוג יתגרש, יהא עליו לאבד כמחצית מרוכש זה במידה ובית המשפט יחליט כך. כלומר הסכם ממון לפני נישואין מתאים לכל מי שמגיע למערכת היחסים ולקראת נישואים כאשר הוא בבירור הצד שמגיע עם יותר רכוש ועל מנת למנוע מצב בו יאבד חצי ממנו, הסכם ממון לפני נישואין יוכל לוודא שלא כך יהיה, כיוון שבהסדר ממון לפני נישואין אפשר להחליט על חלוקת רכוש שוויונית והוגנת יותר לפי ראות עיניהם של הצדדים וללא התערבות בית המשפט.

4 סוגי הסכמי הממון – עו"ד אסתר שלום

קיימים ארבע סוגי הסכמי ממון שונים אשר ההבדל המרכזי ביניהם הוא השלב במערכת היחסים בו הם נערכים:

הסכם ממון טרום נישואין – זהו הסכם הממון האפקטיבי ביותר בעיתוי עריכתו, עוד בטרם הנישואים, הוא הטוב ביותר כיוון שהוא יהיה המסמך הקובע גם לאחר הנישואים לגביי אופן חלוקת הרכוש בין בני הזוג והוא יתגבר על חוק חלוקת הרכוש לשניים הקיים כבירת מחדל בכל גירושים.

הסכם ממון במהלך תקופת הנישואין – כאשר בני זוג רוצים לבצע שינוי בהסכם ממון קיים או ליצור הסכם ממון חדש בעקבות שינוי מהותי במצבת הרכוש בחייהם, כמו לפניי או לאחר רכישת דירה, קבלת ירושה או מתנה וכדומה, באפשרותם לעשות הסכם ממון בזמן הנישואין.

הסכן ממון במסגרת גירושין – במידה ובני הזוג הצליחו להגיע להבנות לגביי חלוקת הרכוש לאחר הגירושים ביניהם, יקבע בית המשפט הסכם ממון המבוסס על הסכם זה אליו הגיעו בני הזוג יחדיו במסגרת ניהול משפט הגירושין.

הסכם ממון לחיים משותפים ללא נישואים – יש בני זוג רבים החיים במשותף, בין אם כידועים בציבור או שלא, ומעוניינים גם הם להסדיר את מצב הרכוש ביניהם, אך על פי שאינם מתכוונים להינשא.

מדוע חשוב לקיים הסכם ממון באמצעות עורך או עורכת דין

היעזרות בשירותיו של עורך או עורכת בדין בתיקי משפחה או גירושין, תמיד עדיפה על ייצוג עצמי מסיבות מובנות אותן פירטנו במאמר קודם כשהסיבה המרכזית היא הנזק העלול להיגרם למיוצג הבוחר לנהל את ענייניו בבית המשפט ללא ייצוג של עורך או עורכת דין. כאשר מדובר ברכוש שווה ערך כספי רב כמו דירה, רכב, תכשיטים או כל פריט אחר המוגדר כרכוש, איתו מגיעים הצדדים אל מערכת היחסים לפני שהחלו את דרכם המשותפת כזוג נשוי, יש חשיבות רבה ללקיחת עורך או עורכת דין הבקיאים בחוק ובעלי ניסיון בעריכת הסכמי ממון שיתאימו לצורכי הלקוח, אך גם שיהיו במסגרת החוק כך שבמידה והצד השני יפר את הסכם הממון או יחליט לתבוע אתכם למרות קיומו של הסכם הממון, יהיה לכם מסמך, הסכם וחוזה חתום על ידי בית משפט אשר יגן עליכם מפני תביעה שכזו ויעגן את הזכויות שלכם ללא עוררין, יחסוך לכם כסף רב ואיבוד רכוש השייך לכם אותו מנסה הצד השני להשיג בצורה לא הוגנת ולא צודקת.

הסכם ממון לפני נישואין הוא אולי הסכם קר ומחושב, אך אפשר לערוך אותו בקלות ובמהירות והוא יכול למנוע צרות, תביעות, עוגמת נפש ואיבוד רכוש יקר לכם לולא עשיתם הסכם ממון ונתתם לבית המשפט לקבוע כיצד יחולק הרכוש כאשר החוק המרכזי המנחה את בית המשפט הוא חלוקת הרכוש חצי חצי – כאשר חובת ההוכחה עליכם תהא להראות שהגעתם עם הרכוש למערכת היחסים עוד לפני הנישואין.

עומדים להתחתן? ערכו הסכם ממון לפני נישואין וחסכו כסף, זמן ועוגמת נפש

ייתכן ועריכת הסכם ממון לפני הנישואין הוא צעד המביע חוסר אמון בצד השני, זה שאתם עומדים להתחתן עמו, להקים איתו בית ולחיות עמו כל החיים. בני זוג רבים נמנעים מעריכת הסכם ממון לפני הנישואים בשל תחושת אי הנעימות אך אין לדעת כיצד תתפתח מערכת היחסים בעתיד ולכן עליהם להבין שזהו צעד חכם וכדאי.

קרא/י עוד/פה/כאן מידע נוסף וקבל/י וטיפים לניהול נכון של משפט בבית הדין לענייני משפחה.

צרו קשר לקבלת מענה וקביעת פגישת היכרות עם עו"ד אסתר שלום, עורכת דין מומחית לענייני משפחה בעלת ניסיון רב בניהול תיקים דומים ובעלת ניסיון בעריכת הסכם ממון לפני נישואין והענקת ייצוג משפטי הולם בכל נושא אחר המנוהל בבית המשפט לענייני משפחה, לרבות הליך גישור, שינוי גובה דמי מזונות, קביעת משמורת משותפת ועוד >>

 

פנו אל עורכת הדין אסתר שלום, האמונה על ניהול תיקי משפחה מורכבים ובעלת ניסיון משמעותי בייצוג דיני משפחה וקבלו תמיכה וייעוץ מקצועי!

יודגש כי המאמר אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי ובכל עניין בנושא מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום.

עו״ד אסתר שלום

דרך אבא הלל 7, רמת גן, 5252204

טלפון: 052-970-6731

    LinkedInEmailWhatsAppTwitterFacebook