fbpx

קורסי פסיכומטרי

אלפי צעירים שרוצים להתקבל ללימודים אקדמיים ניגשים מדי שנה לבחינה הפסיכומטרית. הבחינה מהווה גורם משפיע ביותר על סיכויי הקבלה ללימודים גבוהים ברוב המוסדות בכל הארץ. על מנת להקל עליך, הנבחן, ריכזנו בשבילך את המידע הכי חשוב שיכול לעזור לך בבחירת קורס פסיכומטרי.

0

למה צריך פסיכומטרי?

מדובר בכלי מיון וסינון שנועד למוסדות לימוד. הבחינה הוכחה כמנבאת היטב מי יכול לעמוד בהצלחה באתגרי התואר הראשון. לכן הציון בבחינה, בשילוב ממוצע ציוני הבגרות מהתיכון, מהווים יחד קריטריון חשוב מבחינת האוניברסיטאות בסינון המועמדים. 

הבחינה עוסקת בשלושה תחומים עיקריים: מילולי, כמותי ואנגלית. היא מורכבת ממטלת כתיבה ומשמונה פרקים רצופים במתכונת אמריקאית בנושאים המוזכרים. הציון הממוצע בארץ הוא 535. מכונים רבים בכל רחבי הארץ מציעים קורסי הכנה עם שיטות דומות כדי להביא את הנבחנים לתוצאות הטובות ביותר. 

מה חשוב לבדוק כאשר משווים בין קורסי הפסיכומטרי?

בחירת קורס פסיכומטרי איכותי מורכבת מכמה קריטריונים חשובים ועליה להתאים לצרכים האישיים של התלמיד. מומלץ לבדוק את גודל הכיתה, ותק המכון והביקורות עליו, רמת ההוראה, ערכת הלימוד וממוצע הציונים של התלמידים שלומדים במכון. בדיקה יסודית של כל המרכיבים תבטיח לכם הכנה מקצועית לבחינה ותמקסם את הסיכוי להצלחה בבחינה.

גודל כיתהגודל הכיתה הוא אחד ההבדלים הבולטים בין מכוני הלימוד השונים לפסיכומטרי. ישנם קורסים המציעים שיעורים פרטיים ויש קורסים שבהם הכיתות של 40-30 תלמידים, ממש כמו בתיכון. אין מחלוקת על כך שככל שהכיתה קטנה יותר, כך קצב הלימוד והיחס האישי שהתלמיד יקבל יהיו גדולים יותר ויתרמו להצלחתו בבחינה. מהמכונים שנבדקו מצאנו את הכיתות הקטנות בארץ אצל מור קורן, בתל-אביב ובנתניה, שם מתגאים בכיתות של בין 8 ל-10 תלמידים, לטענת המכון – "כיתות בגודל אידיאלי ללמידה". 

ותק – ככל שהמכון קיים שנים רבות יותר, כך ניתן בקלות רבה יותר למצוא עליו המלצות וביקורות. אנו לא ממליצים להאמין לביקורות שכתובות בפורומים – זהירות! חלק מהביקורות נכתבו באמצעות עובדי המכון. לכן אין כמו המלצה של חבר או המלצה אמיתית שכתובה בחוות הדעת של גוגל. מנוע החיפוש לא עושה הנחות לשום בעל עסק! הוא מאפשר לבעל המכון למחוק את כל הביקורות או להציג את כולן. הופתענו לגלות כי רוב המכונים שנבדקו היו ללא ביקורות כלל או עם מספר חד-ספרתי של ביקורות ב"גוגל חוות דעת". במכון של מור קורן מצאנו עשרות חוות דעת והמלצות חמות של תלמידים שלמדו במכון. 

רמת ההוראה – גורם מאוד משמעותי בקורס הוא רמת ההוראה של המדריך. הניסיון של המדריכים והיכולת שלהם להעביר את החומר בצורה מעניינת, ברורה ויעילה ישפיעו במידה רבה על המוטיבציה של התלמיד, על התקדמותו, וכמובן – על רמת המוכנות שלו בסופו של דבר. לכן כדאי לקבל המלצה על מורה ספציפי מתלמידים שלמדו במכון לפניכם או להיפגש ולהשתתף בשיעור ניסיון עם המדריך שעתיד ללמד אתכם. טוב מראה עיניים מאלף מילים!

ערכת הלימוד – ערכת לימוד טובה עם תרגילים שדומים ככל האפשר בסגנון וברמה של המבחן הסופי היא גורם משמעותי להצלחה של הנבחן. חלק גדול בהתקדמות של הנבחן נעשית באמצעות תרגול מערכת הלימוד של המכון בבית. לכן ספרים שכוללים מגוון רחב של תרגילים ברמה אחת מעל המבחן יספקו לנבחן את הכלים הדרושים כדי להתמודד בזמן אמת עם השאלות במבחן הסופי. בנוסף, ההסברים בספרים צריכים להיות מספיק ברורים כדי שהנבחן יוכל ללמוד מטעויות ולהשתפר במהלך הכנת שיעורי הבית.

ציון – לטעמנו, הציון הסופי הוא הקריטריון החשוב ביותר. המרכז הארצי מפרסם כי הציון הממוצע בבחינה הוא סביב 535 נקודות. שאלנו מכוני פסיכומטרי מהו ממוצע הציונים ורובם ענו עשרות נקודות מעל הממוצע – לא הגיוני! הרי רוב הנבחנים לומדים באמצעות קורסי הכנה, אז למה הממוצע הארצי כל כך נמוך? שאלנו כמה תלמידים שלמדו במכונים שונים מה היה הציון שלהם, ואכן, הממוצע היה סביב ה-545. תוצאות של מכון פסיכומטרי אחד היה משמעותית מעל כולם, עם ממוצע ציונים של כ-100 נקודות מעל הציון הממוצע – בית הספר לפסיכומטרי של מור קורן! 

תפסנו את מור קורן, בעלים של בית ספר מוביל ללימודי פסיכומטרי, לשיחה קצרה במטרה לשתף את הקוראים בתובנותיו. שאלנו אותו: "מה צריך תלמיד לעשות על מנת להוציא את ציון הפסיכומטרי הכי גבוה שאפשר", מור קורן ענה: "לימוד בכיתה קטנה של כ-10 תלמידים עם מדריכים ברמה גבוהה וחומרי לימוד עדכניים הדומים לשאלות של המרכז הארצי הם המתכון המנצח. 

"חשוב להבין שהבעיה המרכזית בבחינה היא לפתור תרגיל על זמן – בממוצע פחות מדקה לשאלה. בחלק מהמכונים מלמדים את התלמיד כ-6 תרגילים בכל בנושא. רוב התלמידים שפותרים כ-6 תרגילים בנושא, לא יֵדעו לפתור תרגיל בפחות מדקה ולא יבינו למה. אצלי במכון המורים מלמדים כ-18 ואף 20 תרגילים בממוצע ברמה אחת מעל למבחן. כך התלמיד מקבל כלים המאפשרים לו להתמודד בזמן אמת בבחינה ולפתור כל תרגיל בפחות מדקה. אין קסמים – יש הרבה עבודה קשה". 

 

טיפ נוסף – מומלץ מאוד לבקר במכון ואף לבקש שיעור הדגמה. הדבר מקובל מאוד וחשוב לעשותו. בביקור כדאי לבדוק את רמת ספרי הלימוד, גודל הכיתה, את המקצועיות והסבלנות של המדריך שעתיד ללמד אתכם ובנוסף, האם מיקום המכון ומחיר הקורס מתאימים ביחס לתמורה. 

 

לסיכום: למרות שניתן לגשת לבחינה יותר מפעם אחת, ברור שכל תלמיד ישמח לעבור את החוויה ולהגיע לציון היעד שלו כבר בפעם הראשונה. לכן, השווה בין קורסי פסיכומטרי ושאל את הנציג את כל השאלות שיעזרו לך לבחור את הקורס הכי טוב עבורך. לך לשיעור ניסיון, בדוק את ערכת הלימוד ואת מקצועיות המדריך ובקש לראות ציונים של תלמידים ממועדים קודמים. כך תהיה בטוח שבחרת נכון.

    LinkedInEmailWhatsAppTwitterFacebook