fbpx

טכניקות הרפיה לכל עת וכל שעה

אנחנו נתונים לגורמי מתח ולחץ בכל רגע נתון; זו יכולה להיות מטלה חשובה עם דד-ליין קרב ובא בעבודה, בחינה מאתגרת אליה אנחנו מתכוננים באוניברסיטה או במכללה, ולעתים גם אוסף של מטלות וסידורים שפשוט גורמים לנו להרגיש מוצפים לנוכח המחסור החמור בזמן.

0

אז נכון, אנו בהחלט יכולים להגיד לעצמנו שגם אם לא נספיק לבצע דבר מה, העולם לא ייחרב ובטח לבטח שלא ייגזר עלינו דין נחרץ ומחמיר, אך לפעמים אין זה מספיק כדי להשרות עלינו את הרוגע והשלווה שברחו להם.

הוסיפו לאורח החיים הלחוץ בלאו הכי, את הקורונה שהביאה עמה לא מעט חששות כלכליים, הסתגלות ממושכת בבתים וריחוק חברתי, והרי לכם סיר לחץ שעלול לתת את אותותיו גם על האנשים 'השפויים' ביותר.

רגיעה מתוכננת

מוחנו מגיב אל הסביבה, וכאשר אנחנו חשים באיום, מבחינתו בהיבט האבולוציוני, הרי שאנו נתונים לאיום ממשי על חיינו. כאן נכנס המנגנון הטבעי שלנו שמגביר את קצב פעימות הלב, מזרים את הדם בעיקר לגפיים, הופך את הנשימה לרדודה ומהירה ובעיקרשם אותנו במצב מוכנות ללחימה או בריחה. התגובה האינסטינטיבית של קפיאה תהיה אופציה כאשר לא ניתן לברוח או להילחם.

למרבה השמחה, איננו נתונים באמת לאיום על חיינו, אך למרבה הצער, מוחנו מחווט להישרדות ובאותם רגעים, איננו מגיב בפרופורציה הנדרשת. וכך אנו נתונים למצב של סטרס שעלול לפגוע בבריאותנו באם והוא איננו מנוהל כשורה. בדיוק לשם כך, ישנן מספר דרכים שבאמצעותן ניתן להשיב את השקט הנפשי, ולו למספר דקות, בצורה מתוכננת.

טכניקות נשימה

זוכרים שאמרנו שהנשימה הופכת לרדודה ומהירה כאשר אנחנו במצב של לחימה או בריחה? אז זה הזמן לאותת לגוף בצורה מתוכננת ושרירותית שאין זה המצב, ושאפשר לחזור למצב של נשימה רגילה.

וודאי שאם נהיה במנוסה ממשית אז הרי שלא ננסה להסדיר את נשימתנו, ולכן הקפידו לפחות אחת ליום, לבצע תרגילי נשימה מתכוננים. קחו שאיפה עמוקה במשך 6 שניות, שמרו את האוויר בחלל החזה מספר שניות, ונשפו באיטיות למשך 8 שניות. חזרו על כך מספר פעמים ביום, בסטים של שלוש נשימות כאלה מדי פעם, ותוכלו להרגיש כיצד הגוף אט אט משתחרר מן הלחץ הכבד.

ספורט

ספורט? בכל עת? בכל שעה? נשמע קצת מאתגר בטח אם אנחנו נמצאים במקום העבודה. ובכן זה בהחלט לא הזמן הכי אידיאלי, וייתכן מאוד שנרצה לנצל את הזמן שלנו בעבודה להפסקה ומנוחה. אך לספורט יש מוטיב מרגיע שיכול להשיב לנו את הרעננות והחדות. אם נהיה מרוכזים יותר או רעננים יותר בעבודה, הרי שהיום יוכל לעבור לנו הרבה יותר בנעימים.

אל תצאו עכשיו לריצה עם החולצה המכופתרת, אפשר גם לעשות דברים קצת יותר קלילים כמו יציאה להליכה קצרה אחרי ארוחת הצהריים, או שימוש אך ורק במדרגות במקום המעלית. אפשר גם לחנות קצת יותר רחוק, בכוונה.

די בכך שתבצעו פעילות גופנית ולו בעוצמה נמוכה, כדי שתוכלו לחוש קצת יותר רעננים.

ככלל, מומלץ לשלב את הספורט כחלק משגרת החיים ולהשקיע בו משך זמן ממושך יותר, אך כאן כמובן ההמלצות נתונות לטכניקות רגיעה שאותן אנו יכולים לבצע בהתאם לנסיבות.

תזונה

הקפידו לשתות מים, עדיף לא בסמוך לאוכל. כמו כן, מומלץ לאכול משהו קטן כל 3-4 שעות, כדי שרמת הסוכר בדם תשאר מאוזנת. כמובן עדיף לבחור פירות, ירקות ואגוזים למיניהם על פני פחמימות ״ריקות״ (לא מורכבות) וסוכר לבן, כפי שיש במרבית החטיפים. תזונה נכונה ומסודרת מרגיעה את הגוףנפש

מדיטציה

שוב, אם אתם בזמן העבודה, הרי שכניסה למדיטציה ורוגע היא בהחלט לא דבר אפשרי. אך מומלץ להכיר את המיינדפולנס, טכניקה הנהוגה בפסיכותרפיה, המאפשרת לטפח את הקשיבות והמודעות לכאן ועכשיו, כולל לתחושות הגוף ברמה הפיזיולוגית.

כאשר אנחנו נתונים ללחץ, המחשבות שלנו עלולות להפליג למחוזות שונים: מה יקרה אם לא נסיים את המטלה, למה לא ניסינו לסיים את המטלה קודם לכן, מחשבות על משימות שממתינות לנו, על העובדה שאיננו מספיקים שום דבר (האמנם?) ועוד.

עשו הפסקה קטנה, ונסו לחוש את הסביבה שלכם. התרכזו בה. אם אתם בעמדת העבודה, נסו להיות קשובים לרעשים סביב, נסו להרגיש את הזרוע שנוגעת בשולחן העבודה, או את התמיכה של הכיסא שעליו אתם יושבים. וודאי שלא התייחסתם לכך קודם לכן, אך אלו עוגנים שיכולים להשיב אותנו להווה, ולאפשר לנו לחשוב מחשבות ניטרליותללא שיפוטיות של טוב או רע. אלו פשוט דברים שקורים בזה הרגע.

    LinkedInEmailWhatsAppTwitterFacebook